Медзаклади України чекає тотальна перевірка щодо зарплат лікарів та медсестер

Міністерство охорони здоров'я перевірить усі медзаклади країни на дотримання відповідних виплат працівникам, які встановив уряд
 

Журналіст стрічки новин
Медзаклади України чекає тотальна переві…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Відомо, що з 1 січня базова заробітна плата для медичних працівників встановлена на рівні 13 500 гривень для медичної сестри та 20 тисяч – для лікаря.

Про це повідомив під час брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише Depo.ua.

Він заявив, що ситуація, коли на рахунках лікарні лежать десятки мільйонів гривень залишку, а при цьому медичний колектив працює за мінімалку – абсолютно неприпустима.

"Тому МОЗ ініціюватиме проведення Держаудитслужбою перевірки кожної медичної установи, яка у своїх звітах демонструватиме неспроможність виплатити нову базову заробітну плату. Так само перевірки чекатимуть і на ті лікарні, в яких керівники примусово намагаються перевести медиків на неповну ставку, при цьому залишаючи працювати повний робочий день", – заявив Ляшко.

Міністр наголосив, якщо з'ясується, що керівник закладу коштом звичайного лікаря чи медсестри хотів "зекономити" бюджет лікарні, він отримає покарання.

МОЗ створило контакт-центр, де за номером телефону: 0-800-60-20-21 можна отримати відповіді щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров'я, госпітальних округів та виплат базової заробітної плати.

Нагадаємо, що минулого тижня голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький розповів, що до нього надходять повідомлення, що деякі керівники медичних закладів намагаються примушувати співробітників переходити на 0,5 чи 0,75 ставки. Хоча фактично люди будуть продовжують виконувати той обсяг роботи, що й раніше. Це робиться для того, щоб не підвищувати медикам зарплати. Він пообіцяв відреагувати на цю ситуацію. Також обурилися тим, що сталося, і у МОЗ. Там наголосили на неприпустимості такої ситуації. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme