Мешканців окупованого росіянами "Придністров'я" агітують вступати на службу до армії рф

Жителів невизнаного "Придністров'я" агітують вступати на контракт до місцевого угруповання російської армії

Журналіст відділу новин
Мешканців окупованого росіянами "Придніс…
Фото ілюстративне

Про це повідомляє RISE Moldova, передає Depo.ua.

Видання пише, що людей для служби шукають через поширення паперових оголошень та розсилання особистих повідомлень у Telegram. Зокрема, журналіст RISE зателефонував російському вербувальнику і представився уродженцем міста Бєльці, яке розташоване на підконтрольній Кишиневу території.

У відповідь вербувальник заявив, що для росіян не є проблемою, якщо людина не має ніякого попереднього досвіду. Втім, для підписання контракту все ж потрібне російське громадянство, відсутність судимостей, щонайменше середня спеціальна освіта та вік від 19 до 40 років.

У російській армії обіцяють платити від 9 тисяч придністровських рублів (30 тисяч гривень) та забезпечити службовим житлом.

У Міністерстві закордонних справ та європейської інтеграції Молдови зазначили, що розташування російських військ у "Придністров'ї" відбувається без згоди Кишинева, що своєю чергою порушує принцип міжнародного права.

"Вербування місцевих жителів до військових структур, незаконно дислокованих у придністровському регіоні, підриває суверенітет, територіальну цілісність і суперечить статусу нейтралітету Республіки Молдова", — наголосили у відомстві.

Зазначимо, це вже не перше свідчення про вербування людей в російську армію на території самопроголошеного "Придністров'я". У червні Головне управління розвідки Міноборони України теж повідомляло, що на цій території агітують вступати на військову службу за контрактом до лав зс рф.

За даними розвідників, оголошення про набір публікуються в усіх ЗМІ, розповсюджуються через поштові скриньки та розміщені у місцях загального користування.

Також тираспольський військовий комісаріат розпочав призов на військову службу тих громадян, які закінчили військову кафедру ВНЗ і були зараховані в запас із наданням офіцерського звання.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme