Мета України – завадити сертифікації "Північного потоку-2", – Вітренко

Україна не зможе запобігти завершенню будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", але зробить все можливе, щоб газогін не був сертифікованим і не зміг запрацювати
 

Журналіст відділу новин
Мета України – завадити сертифікації "Пі…
Фото: Нафтогаз

"Для України важливо не те, щоб, умовно кажучи, була ця труба чи не було цієї труби, а важливо, щоб по ній не йшов газ в обхід України. І нам потрібно зробити так, щоб цей газ через цю трубу не йшов".

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив очільник "Нафтогазу" Юрій Вітренко, інформує Depo.ua.

За словами Вітренка, Київ працює над тим, щоб газогін не був сертифікований. Це можливо, якщо довести, що компанія-оператор труби контролюється російським "Газпромом" і президентом Росії Володимиром Путіним. Адже європейське законодавство забороняє одній особі чи групі осіб контролювати і видобуток, і транспортування газу.

"І це записано навіть в цій спільній заяві США і Німеччини. Вони кажуть, що вони зроблять все для того, щоб європейське законодавство, зокрема Третій енергопакет був застосований і щодо букви закону, і щодо духу закону", – Зазначив Вітренко.

Нагадаємо, 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

27 липня депутати Європарламенту виступили з відкритою заявою проти угоди США та Німеччини про "Північний потік-2", оскільки проект становить загрозу для безпеки України.

Читайте також: Поразка, але не кінець: Чому угода про "Північний потік-2" має стати для нас пігулкою від інфантильності

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme