"Ми ср*ли на них": Посол Росії оскандалився заявою щодо санкцій через Україну

Російський посол у Швеції Віктор Татаринцев зробив скандальну заяву щодо потенційних санкцій Заходу у разі повномасштабного вторгнення в Україну

Журналіст стрічки новин
"Ми ср*ли на них": Посол Росії оскандали…
Фото: RusEmbassySweden / Facebook

Він дав зрозуміти, що його країні абсолютно все одно на всі обмеження. Адже санкції проти Росії, які були введені раніше, "багато в чому позитивно вплинули на економіку та сільське господарство".

Про це Татаринцев заявив в інтерв’ю шведському виданню Aftonbladet, пише Depo.ua.

"Ми стали більш самодостатніми та змогли збільшити експорт. У нас немає ні італійських, ні швейцарських сирів, але ми навчилися робити однаково хороші російські сири за італійськими та швейцарськими рецептами", – повідомив він.

Дипломат зауважив, що нові санкції, які ЄС і США можуть запровадити у разі російського вторгнення в Україну, не є позитивними. Водночас, за його словами, вони не є такими небезпечними, як це намагається представити Захід.

Татаринцев каже, що західний світ не зрозумів російського менталітету.

"Чим сильніше Захід тисне на росіян, тим сильнішими стають росіяни у своїй контрреакції", -- заявив російський посол.

Відомо, що Євросоюз вже підготував пакет санкцій проти Росії. Днями їхню готовність підтвердив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

13 лютого президент України Володимир Зеленський й голова Європейської ради Шарль Мішель обговорили санкції проти Росії.

Нагадаємо, 9 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив думку, що санкції проти Російської Федерації варто запроваджувати вже зараз. Зокрема, за порушення Мінських угод.

Німецькі ЗМІ пишуть, що, за їхньою інформацією, США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну – це 16 лютого.  

Читайте також: Санкції проти ближнього кола Путіна: Як Захід вирішує долю Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme