Михайло Кириєвський видає себе за помічника голови ОП – розслідування

Журналісти виявили шахрая, який видає себе за помічника глави Офісу Президента Андрія Єрмака. Ним виявився Михайло Кириєвський, ім'я якого було знайдено за допомогою OSINT-розслідування

Журналіст стрічки новин
Михайло Кириєвський видає себе за помічн…

Як повідомляє видання "Петр и Мазепа", Кириєвський (раніше відомий як Михайло Курочка, який згодом змінив прізвище) облаштував схему з обману підприємців, діючи разом зі своєю дружиною.

Виявилася зачіпка внаслідок моніторингу мережі: там є підроблені списки помічників та заступників Андрія Єрмака, які широко розтиражовані у ЗМІ.

При порівнянні їх із офіційними даними і знайшовся Кириєвський, який з'явився у списку одразу після Михайла Подоляка. За допомогою таких проплачених публікацій зловмисник видавав себе за чиновника і зближувався з бізнесменами, після чого вимагав гроші в обмін на допомогу.

У цьому йому допомагали знайомства, завдяки яким Михайло Кириєвський отримував доступ до офіційних заходів, на яких і шукав жертв.

Фігурант розслідування не приховує навмисне багатий спосіб життя, хоча офіційно безробітний і побував у розшуку.

Журналісти наводять приклади: тільки цього року Кириєвський чинив адміністративні порушення, щоразу на новій іномарці (Nissan Patrol та Toyota Land Cruiser). При цьому навіть не виправив негативної кредитної історії у двох українських банках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme