Мінагрополітики та НАЗК хочуть зменшити корупційні ризики на ринку землі

Мінагрополітики і Держгеокадастр підписали тристоронній меморандум про співпрацю з Нацагентством з питань запобігання корупції для зменшення корупційних ризиків на ринку землі

Максим Карпенко

Йдеться про усунення корупційних факторів, які можуть впливати на сферу земельних відносин.

Меморандум покликаний підтримати ринок землі, повідомляє Depo.ua. із посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"Наша ключова мета – мінімізувати корупційні ризики у сфері земельних відносин. Тому ми разом із НАЗК та Держгеокадастром консолідували зусилля, щоб прозоро та законодавчо просувати земельну реформу", – зауважив глава відомства Роман Лещенко.

За його словами, учасники меморандуму аналізуватимуть нормативно-правові акти у сфері земельних відносин, при необхідності розроблятимуть зміни, щоб усунути корупціогенні фактори.

"Важливою частиною меморандуму є План заходів щодо мінімізації корупційних ризиків у діяльності Держгеокадастру. Це чіткий план, в якому прописані конкретні завдання та дати їх виконання. Зокрема, підвищення якості ведення Державного земельного кадастру", – додав він.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що з початку земельної реформи в Україні були звільнені тисячі чиновників. У Мінагрополітики пояснили, що корумповані посадовці займались махінаціями в земельній сфері.

При цьому, за даними джерел "Головкому" міністр Лещенко – один з претендентів на звільнення з Кабміну через свою неефективність. Зокрема йому закидають повний провал програми зрошення, а також надмірне захоплення "самопіаром". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua