З початку земельної реформи в Україні були звільнені тисячі чиновників

Зі старту земельної реформи в Україні були звільнені тисячі корумпованих чиновників за свої махінації в земельній сфері

Журналіст стрічки новин

За останніми даними Мінагрополітики звільнило вже понад 5 тисяч посадовців.

Про це заявив очільник відомства Роман Лещенко в ефірі одного з телеканалів, передає Depo.ua.

"Я хочу зазначити – ми звільнили тисячі чиновників. У нас була система Держгеокадастру, в якій працювали 10 тисяч чиновників, які розпоряджалися землею в нашій країні. Ми звільнили 5 тисяч чиновників, і продовжуємо "зачищати". Ці чиновники використовували фінансовий ресурс платників податків, ми платили їм сотні мільйонів гривень зарплат, а вони використовували схеми безкоштовної приватизації та формували тіньовий ринок", – пояснив міністр.

Ща його словами, за деякими звільненнями послідували кримінальні провадження.

Лещенко додав, що в Україні було створено антирейдерський земельний штаб для оперативного реагування на всі ситуації та юридичні моменти, які виникають у земельних відносинах.

Міністр також закликав співгромадян актуалізувати документи на свою землю, реєструвати свої земельні ділянки в кадастрі, звертатися за безоплатною правовою допомогою для заповнення даних про власність земельних ділянок.

Нагадаємо, за перші два місяці роботи ринку землі в Україні найбільше сільськогосподарських угідь продали в Полтавській області. Усього на кінець липня українці уклали понад 10 тисяч угод купівлі-продажу .

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme