У Мінагрополітики озвучили результати 100 днів ринку землі: Уклали понад 28 тис. угод

Міністр аграрної політики Роман Лещенко повідомив про результати 100 днів роботи ринку землі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Мінагрополітики озвучили результати 10…
Фото: Pixabay

За його словами, за цей час в Україні уклали понад 28 тисяч угод щодо понад 70 569 гектарів землі.

При цьому, вартість земельних ділянок сільськогосподарського призначення підвищується, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Зазначається, що станом на 9 жовтня вартість гектару становить у середньому близько 43 879 гривень. 

"Але для того, щоб показати деталізовану аналітику, ми розмежували середню вартість за 1 га для ведення товарного с\г виробництва та особистого селянського господарства. У першому випадку вартість становить 32 тисячі, у другому – 33 тисячі", – сказав Лещенко.

Міністр зауважив, що ціна в понад 40 тисяч гривень була прогнозованою і ринковий процес ціноутворення рухається планомірно.

"Безумовно, в нас у показниках є, наприклад, Київська область, де середня ціна становила 240 тисяч грн/га. Це земля, яка не використовується для с\г потреб. Це є абсолютно нормально, тому що місто Київ та навколишні території є визначальними у формуванні вартості земель не під с\г цілі", – зауважив він.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що з початку земельної реформи в Україні були звільнені тисячі чиновників. У Мінагрополітики пояснили, що корумповані посадовці займались махінаціями в земельній сфері.

При цьому, за даними джерел "Головкому" міністр Лещенко – один з претендентів на звільнення з Кабміну через свою неефективність. Зокрема йому закидають повний провал програми зрошення, а також надмірне захоплення "самопіаром". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme