Міністр фінансів сказав, чи загрожує Україні дефолт

Міністр фінансів України Сергій Марченко пояснив, чи загрожує нашій державі дефолт у зв'язку з війною, яку розв'язала росія

Журналіст стрічки новин
Міністр фінансів сказав, чи загрожує Укр…
Фото: Сайт Міністерства фінансів України

За його словами, Україна не має великих виплат, а тому зможе здійснити усі заплановані виплати. Отже, дефолту не передбачається.

Про це він повідомив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону на українських телеканалах, пише Depo.ua.

Марченко зазначив, що лише у вересні у нас є необхідність виплатити 900 мільйонів доларів, але "це незначна сума".

"Дефолт Україні не загрожує. По-перше, тому що у нас немає великих виплат. До вересня у нас графік помірних виплат. У вересні є необхідність виплатити 900 млн дол. – це також незначна сума. Тому немає жодних причин про це (дефолт – ред.) говорити", ­– пояснив голова Мінфіну.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що, за попередніми розрахунками, для відновлення України після війни з росією потрібні 565 мільярдів доларів. В уряді створена та вже працює група, яка займається оцінкою втрат для економіки внаслідок російської агресії.

Водночас росія вже на порозі дефолту. Рейтингове агентство S&P Global днями знизило її кредитний рейтинг, оскільки нові міжнародні санкції, спричинені її вторгненням в Україну, підвищили ризик дефолту. Зовнішній борг росії та російських підприємств досягає $150 млрд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme