Мінреінтеграції збирається "оптимізувати" виплати ВПО

Через зменшення дохідної частини бюджету України виплати переселенцям збираються оптимізувати

Журналіст стрічки новин
Мінреінтеграції збирається "оптимізувати…
Фото: Pexels

Про це заявила в ефірі національного телемарафону міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише Depo.ua.

За її словами, міжнародні партнери України ставлять вимоги оптимізувати виплати.

"Ми напряму прив'язані до рішень наших партнерів. Партнери ставлять вимоги постійно верифікувати виплати з метою їх зменшення або оптимізації. Йдеться про те, що за міжнародними лекалами 2 роки достатньо для того, щоб адаптуватися", — зазначила Верещук.

Зміни щодо виплат пов'язані зі зменшенням дохідної частини бюджету.

За даними міністерки, у 2022 році Україна спрямувала на виплати переселенцям 57 млрд грн. У 2023 році — 73 млрд грн. У 2024-му очікувана сума — знову близько 57 млрд грн.

"Вразливі мають продовжити отримувати виплати, а ті, хто вже, приміром, адаптувалися, або отримали житло, або мають роботу високооплачувану… підходи мають бути більш справедливі", — сказала Ірина Верещук.

За даними Мінреінтеграції, в Україні приблизно 4,9 млн людей вважаються внутрішніми переселенцями. З-поміж них 2,5 млн щомісяця отримують виплати. Кількість ВПО постійно змінюється — у зв'язку з виїздом людей за кордон або поверненням додому, однак є приріст кількості через евакуацію з прифронтових районів.

Нагадаємо, усім категоріям переселенців в Україні продовжать до 1 березня наявні умови соціальних виплат.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme