Мінцифри планує забезпечити інтернетом 95% території України до 2024 року

Міністерство цифрової трансформації хоче покрити мобільним і фіксованим інтернетом 95% території України до 2024 року

Журналіст стрічки новин

Мінцифри вже взаємодіє з операторами зв’язку для покращення інтернету в Україні. Зокрема, Цього року всі міжнародні траси мають бути покриті інтернетом.

Про це в інтерв’ю ТСН заявив очільник Мінцифри Михайло Федоров, передає Depo.ua.

"Я згоден, що з Інтернетом у залізничному транспорті взагалі біда. До кінця цього року всі міжнародні траси за ліцензійними умовами мають бути покриті операторами. Якщо вони цього не зроблять, є ризик втрати ліцензій", — наголосив Федоров.

Також мають сформувати план покриття інтернетом найпопулярніших маршрутів "Інтерсіті":

"На це треба значні інвестиції, окупність яких мінімальна. Бо дорого будувати мережу, а користувачів, у порівнянні з містами, мало".

Федоров також оголосив про закріплення поняття якісного інтернету як стандарту для перевірки якості зв’язку — "це коли людина без проблем може спілкуватися по відеозв’язку та користуватися контентом будь-якого типу та об’єму".

Він зауважив, що серед важливих проектів Мінцифра запустила "Інтернет-субвенцію", завдяки чому зв’язок отримали три тисячі сіл, шість тисяч об’єктів соціальної інфраструктури і один мільйон українців.

За даними дослідження Global Logic і Factum Group, у 2020 році в Україні стало на два мільйони користувачів інтернету більше. На початку року їх налічувалося близько 30 мільйонів, тобто 60% від загальної кількості населення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Мінцифри і Microsoft працюють над створенням хмарної інфраструктури в Україні. Йдеться про проект Azure. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme