Минулого року до України не пустили майже 7 тисяч росіян, – Держприкордонслужба

Майже у два з половиною рази зросла кількість громадян Росії, яким відмовили у пропуску в Україну 

Редактор стрічки новин
Минулого року до України не пустили майж…
Фото: dpsu.gov.ua

У 2021 році українські прикордонники відмовили у в'їзді на нашу територію близько семи тисячам росіян.

Про це йдеться у повідомленні на сайті  Державної прикордонної служби, передає Depo.ua.

"Протягом минулого року на державному кордоні України спостерігалося збільшення пасажиропотоку. Загалом рух пасажирів порівняно з позаминулим роком зріс на 18% і склав 39 млн осіб", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що прикордонники відмовили у пропуску через кордон близько 46 тисячам осіб, що майже вдвічі більше ніж у 2020 році. З них кількість не пропущених іноземців становила близько 31 тисяч.

"Головними причинами відмов у пропуску через кордон для іноземних громадян, як і минулого року, були карантинні обмеження та не підтвердження мети поїздки до нашої країни. Причиною непропуску через кордон для наших співвітчизників стали недійсні документи, відсутність доручення батьків та заборона виїзду за межі країни", – наголосили у Держприкордонслужбі.

Найбільше серед іноземців, яких не пропустили в Україну, росіян. На другому місці за кількістю відмов у в’їзді – громадяни Молдови (понад 5300 осіб, майже втричі більше, ніж у 2020 році). Крім того, українським прикордонникам часто доводилося відмовляти громадянам Індії (1435), Румунії (1399), Польщі (1319), Єгипту (1114) та Білорусі (765).

Нагадаємо, раніше українські прикордонники відмовили у в'їзді на нашу територію популярному російському блогерові Дані Мілохіну. Причиною стало те, що блогер незаконно відвідував окупований Росією Крим. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme