Місце сили: Для проведення саміту перших леді та джентльменів обрали Софію Київську

Київський саміт перших леді та джентльменів буде проходити у Національному заповіднику "Софія Київська"
 

Редактор стрічки новин
Місце сили: Для проведення саміту перших…

Софію Київську не випадково обрали для проведення саміту перших леді та джентльменів – це місце дуже символічне як для цього заходу, так і для всіх українців.

Таку думку висловила перша леді Олена Зеленська на брифінгу, передає Depo.ua.

Вона зазначила, що Софія Київська – це "місце сили" для українців.

"Чому ми саміт проводимо у Софії Київській? Там є декілька дуже цікавих співпадінь і символів. І мені здається, що це запорука успіху. По-перше, Національний заповідник "Софія Київська" – це наше місце сили, це місце, де народжувалась українська державність, місце, де кожен українець відчуває приналежність до своєї землі. Мені здається, що ми всі будемо відчувати підтримку цього місця, коли будемо там знаходитися", – сказала Зеленська.

Ще одним аргументом на користь проведення саміту у Софії Київській, за словами Олени Зеленської, є те, що саме тут народилася та виросла Анна Київська.

"Саме там народилася і зростала Анна Київська, донька Ярослава Мудрого, яка потім стала королевою Франції і бабусею багатьох європейських королів і королев. І це є прообразом сучасної першої леді. Тому що вона у свій час мала величезний вплив і на політичні події у Європі. Саме вона привезла першу друковану Біблію до Франції, французи тоді ще не бачили таких речей", – сказала українська перша леді.

Вона також висловила переконання, що завдяки такому збігу символів, Софія Київська стане "дуже сприятливим" місцем для проведення саміту перших леді та джентльменів.

Нагадаємо, напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, з ініціативи дружини президента Олени Зеленської у столиці вперше в історії відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів.

В рамках заходу подружжя світових лідерів разом з українськими та міжнародними експертами обговорять важливі виклики, які постали перед країнами світу у зв’язку з пандемією COVID-19 – про доступ до медичних послуг та впровадження програм ментального здоров’я, майбутнє системи освіти, забезпечення рівних можливостей та подолання дискримінації.

Наразі відомо, що участь у Київському саміті перших леді та джентльменів уже підтвердили 11 учасників. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme