Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі "Дія" (ВІДЕО)

На порталі "Дія" можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про повну вакцинацію, який діятиме 365 днів
 

Журналіст відділу новин
Міжнародні COVID-сертифікати можна згене…
Фото: Мінцифри

Міжнародний COVID-сертифікат на порталі "Дія" можна отримати без "Дія.Підпис" (не потрібно крутити головою перед камерою) та роздрукувати.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінцифри.

Для цього потрібно авторизуватися на порталі за допомогою електронного підпису (КЕП), натиснути "Отримати СOVID-сертифікат" на головній сторінці або в розділі "Послуги", підписати згоду про обробку персональних даних КЕПом. Після цього "Дія" знайде дані про вакцинацію у реєстрах та надішле відповідне повідомлення на електронну пошту.

"Дія" надсилає запит в Електронну систему охорони здоров'я і формується сертифікат у форматі PDF. Його можна роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Детальніше процедуру описано на відео:

Нагадаємо, 15 вересня Кабінет міністрів продовжив дію "зелених" сертифікатів вакцинації від коронавірусу міжнародного зразка на термін 365 днів.

Перед цим Єврокомісія ухвалила рішення про те, що українські COVID-сертифікати почнуть приймати у країнах Європейського Союзу з 20 серпня 2021 року.

Читайте також: Нові карантинні обмеження: Куди в Україні не пускатимуть без COVID-вакцинації й що заборонять у різних зонах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme