Момент істини: Кулеба зробив гучну заяву про Німеччину

Наразі у відносинах України з Німеччиною, яка сама не надає зброю Києву і блокує її поставку іншими країнами, настав момент істини

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Момент істини: Кулеба зробив гучну заяву…
Фото: Twitter Олексія Резнікова

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, у відносинах Києва та Берліна настав момент істини.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, передає Depo.ua.

"Зараз з Німеччиною ми увійшли в момент істини з низки фундаментально важливих питань безпеки та майбутнього України як незалежної держави та євроатлантичної безпеки загалом", – заявив український міністр.

Він уточнив, що йдеться про підтримку найболючіших санкцій проти Росії, "Північний потік-2" та постачання зброї.

"Є один аспект – двосторонні поставки зброї від Німеччини Україні. Є питання надання дозволу Німеччиною третій країні на передання зброї. Є питання згоди Німеччини на закупівлю Україною зброї через систему НАТО. Це ті питання, де ми вважаємо взагалі не може бути жодних розмов про блокування Німеччиною чогось", – сказав Кулеба.

При цьому він констатував, що Німеччина зробила для України дуже багато – запровадження санкцій проти Росії, підтримка реформ та української економіки.

Нагадаємо, у Німеччині виділили 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю в Україні. Одночасно з розгортанням госпіталю Німеччина забезпечить відповідну підготовку для введення його в експлуатацію.

22 січня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поки не постачатиме Україні зброю. За її словами, Німеччина дотримується своєї політики – не постачати летальної зброї до зон конфлікту.

Раніше нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme