Монастирський став новим міністром внутрішніх справ

Народні депутати призначили Дениса Монастирського новим очільником Міністерства внутрішніх справ

Журналіст відділу новин
Монастирський став новим міністром внутр…
Фото: Facebook Дениса Монастирського

Як пише Depo.ua, таке рішення підтримав 271 народний обранець. 

Що відомо про нового главу МВС Дениса Монастирського

Монастирському 41 рік, він має кандидатський ступінь з юриспруденції, є співавтором 25 наукових публікацій і трьох навчальних посібників. Певний час викладав у Хмельницькому університеті управління та права. 

Також він був помічником нардепа Антона Геращенка, який наразі є заступником міністра внутрішніх справ. У 2019-му балотувався у Раду 19-м номером у списку "Слуги народу". Очолив комітет з питань правоохоронної діяльності, увійшов у Нацраду з питань антикорупційної політики. Був членом комісії з відбору керівництва ДБР за квотою Кабміну.

У передвиборчій кампанії зокрема обіцяв повернути відповідальність чиновників за незаконне збагачення, опцію разово легалізувати капітал за пільговою ставкою, позбавити СБУ можливості тиснути на бізнес, запровадити просту електронну процедуру відкриття бізнесу. 

Дружина Монастирського Жанна працює у юридичному відділі Управління правового забезпечення ДБР. Пара виховує двох синів.

У минулорічній декларації Монастирського вказано, що у його родини дві квартири у Хмельницькому й одна в Києві, а також будинок на Хмельниччині. В його автопарку Suzuki 2008 року та Ford 2010-го. Зі збережень має близько 860 тис. грн. 

Що Монастирський обіцяє зробити на посаді міністра МВС

Денис Монастирський

  1. Під час виступу перед призначенням у Раді Монастирський заявив, що головним його пріоритетом на посаді міністра буде безпека громадян, держави та збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронних органів: "Я буду нещадно боротися з тими, хто всупереч присязі використовує свої повноваження задля власного збагачення та порушення права людей".

  2. Крім цього, за словами Монастирського, він наполягатиме на збільшенні видатків на оплату праці поліцейських. Також він має намір зосередити "величезну увагу" на боротьбі з організованою злочинністю – так званими "злодіями в законі": "Гарантую, що рішення РНБО та президента щодо санкцій проти ватажків кримінальних угруповань будуть неухильно виконуватись у повному обсязі".

  3. Монастирський пообіцяв також продовжити розгляд системи автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху.

  4. Обіцяв новий міністр і збільшення оплати праці для прикордонників, а також відправити у минуле таке поняття, як черги на кордонах.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави. За підсумками засідання стало відомо, що президент Володимир Зеленський пропонує замінити Авакова народним депутатом від "Слуги народу" Денисом Монастирським.

Згодом Монастирський наголосив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ стала найскладнішим рішенням у його житті.

15 липня Рада звільнила Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Того ж дня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про призначення Монастирського міністром внутрішніх справ.

Також стало відомо, чому Аваков подав у відставку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme