Монастирський заявив, що кордон з Росією та Білоруссю має бути збудований за два роки

За два наступні роки Україна має повністю облаштувати державний кордон з країнами Союзної держави

Журналіст відділу новин
Монастирський заявив, що кордон з Росією…
Фото: МВС

Денис Монастирський, проінспектувавши частину кордону, уже зроблену на території Луганської області, заявив, що у такому ж вигляді будуть обладнані усі інші ділянки кордону України з Росією та Білоруссю. Облаштування кордону має відбутися у 2022-23 роках.

Про це міністр внутрішніх справ заявив під час відвідин луганської частини кордону з Росією, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"Держава докладе всі зусилля та фінанси, щоб облаштувати нарешті ділянки кордону з Росією та Білоруссю. Наступного року має бути "велике будівництво кордонів". Це й інженерні споруди, виконані спеціалістами, й загалом новий  інтелектуальний кордон, який дасть можливість прикордонникам на 100% контролювати межі нашої країни", – запевнив Монастирський.

Очільник МВС зазначив, що для повного облаштування кордонів потрібно 17 млрд грн.

Нагадаємо, що 2014 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк презентував проект "Стіна" – фортифікаційний проект, який повинен підвищити рівень безпеки на кордоні України з Росією. За п'ять років на нього витратили більше 1,3 млрд грн.

Станом на кінець травня 2020 року Держприкордонслужба завершила роботи з реалізації проекту "Стіна" на кордоні між Україною та Росією на 40%

А у грудні того ж року голова Держприкордонслужби України Сергій Дайнеко повідомив, що на території Сумської області робота ще не розпочиналася, наразі там проводяться вишукувальні роботи.

На ділянці Чернігівської області уже облаштували 10% кордону, залишається ще 250-270 км. У Луганській області зроблено 110 км, залишається десь 380 км.

На початок 2021 року потрібно було інженерно облаштувати ще близько 1500 км кордону з Росією.

Читайте також: Захиститися від Росії: Чи допоможе Україні "Стіна" на кордоні

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme