Морська блокада: Росія змінила ділянки перекриття Чорного і Азовського морів (КАРТА)

Росія змінює ділянки, які будуть перекриті у Чорному та Азовському морі нібито у зв'язку з військовими навчаннями

Редактор стрічки новин
Морська блокада: Росія змінила ділянки п…
Фото: mil.ru

Журналіст Андрій Клименко оприлюднив інформацію про нові зони в Чорному та Азовському морях, які будуть перекриті в зв'язку із військовими навчаннями ВМС РФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Зокрема, Клименко розмістив карту, на якій показані нові ділянки, що будуть перекриті.

Карта перекриття Чорного та Азовського морів 12 лютого 2022

Зокрема, у заблокованих ділянках опинилися захоплені Росією у 2014 році морські газові родовища на захід від Криму. 

"Фіолетовим кольором позначено новий перекритий 11.02.2022 терміном на місяць великий морський район, що починається з захоплених у 2014 році морських газових родовищ на захід від Криму і закінчується поблизу Керченського півострова. Це перекриття вже діє з 11.02.2022 і буде діяти до 11.03.2022. Там вже проводяться навчання ВМФ РФ", – пояснив він.

Клименко також зазначив, що Держгідрографія України за міжнародними правилами була змушена поширити відповідне попередження.

"У зв'язку з бойовими навчаннями Російської Федерації у винятковій морській економічній зоні України проти її волі, при плаванні в районі обмеженому (координати)… судноводіям дотримуватись граничної обережності", - зацитував заяву Клименко, додавши, що це "безпрецедентний текст".

Андрій Клименко про блокаду Чорного і Азовського морів

Нагадаємо, 9 лютого Росія закрила для плавання обширні райони Азовського та Чорного морів на період з 13 по 19 лютого нібито у зв'язку із проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

МЗС України висловило рішучий протест Росії, заявивши, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Увечері 10 лютого керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, моніторингової групи з кримських санкцій та свободи судноплавства Андрій Клименко, оприлюднив документ, згідно з яким Росія скасувала перекриття ділянок в Азовському морі. 

сьогодні, 12 лютого, Росія розпочала у морі військові навчання. Як заявили у Міноборони РФ, метою навчань "є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування сил (військ) ЧФ, а також об'єктів економічного сектору країни, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника".

Для виконання завдань у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів залучено понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів: Серед них – фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, протичовнові кораблі, а також кораблі протимінної оборони.

Читайте також: Росія перекрила Чорне море і готує провокації: Чи готова Україна до нападу з води

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme