Мовний омбудсмен пригрозив санкціями РНБО п'ятьом телеканалам

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови зайнявся моніторингом п'яти українських телеканалів

Журналіст відділу новин
Мовний омбудсмен пригрозив санкціями РНБ…
Фото: Facebook Уповноваженого із захисту державної мови

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що його відомство за два місяці отримало 80 скарг на недотриманя телеканалами мовного законодавства.

Скарги стосувалися 25 телеканалів, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Уповноваженого із захисту державної мови.

Серед цих каналів щодо п'яти розпочали заходи державного контролю за застосуванням державної мови.

Йдеться про "1+1", "Інтер", ICTV, "Мега" та "Україна".

"Зазначені факти та інші численні матеріали, які підтверджують зухвале та систематичне порушення згаданими телевізійними каналами мовного закону, є підставою для розгляду цього питання на окремому засіданні РНБО та можливого застосування санкцій", – заявив Кремінь.

Нагадаємо, 14 липня Конституційний суд України визнав конституційним закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

З 16 липня набрали чинності норми закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", якими передбачено, що демонстрування та поширення фільмів, а також проведення концертів та розважальних шоу, зокрема і на телебаченні, має відбуватися державною мовою. 

Тоді ж, у другій половині липня, Кремінь заявляв, що порушення нових норм виявили у шести телеканалів – зокрема, "Інтера", України" та ICTV.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme