МОЗ не планує вводити третю дозу вакцинації від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я не планує найближчим часом запроваджувати в Україні використання бустерних доз щеплення проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
МОЗ не планує вводити третю дозу вакцина…
Фото: Pixabay

У відомстві вказують, що дослідження про користь третьої дози вакцини не є гарантією її ефективності.

Як виняток МОЗ може розглядати бустерне щеплення для людей, які хворіють на онкологічні хвороби, повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час ефіру політичного шоу "Право на владу", пише Depo.ua.

"На цьому етапі ні. Ми дуже багато отримали інформації щодо потенційного ефекту бустерної дози. Але це перебуває лише на етапі попередніх статей, які ще не говорять про її потенційний ефект, крім одного випадку - коли бустерна доза рекомендується для людей, які хворіють на онкологічні хвороби або важкі соматичні", – сказав він.

Нагадаємо, раніше в Україні не визначилися із тим, чи потрібна взагалі третя доза вакцини.

А от Ізраїль наприкінці липня дозволив ревакцинувати своїх громадян від коронавірусу третьою дозою вакцин Moderna і Pfizer.

У серпні американська компанія Moderna заявила, що після повного курсу вакцинації треба буде зробити ще третє щеплення.

Між тим у ВООЗ закликали ввести тимчасовий мораторій на ревакцинацію від COVID-19, щоб вистачило вакцини для бідніших країн. Цей заклик уже розкритикувала адміністрація Джо Байдена.

5 серпня Ігор Кузін заявив, що в Україні можуть запровадити повторну вакцинацію від коронавірусу для осіб, які вже пройшли імунізацію.

25 серпня генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус дорікнув країнам, які проводять ревакцинацію серед свого населення.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme