МОЗ прогнозує чергову хвилю коронавірусу в Україні у жовтні-листопаді: Але все може статися і раніше

Україна уже перебуває перед черговим піком епідемії вірусу COVID-19

Журналіст відділу новин
МОЗ прогнозує чергову хвилю коронавірусу…
Фото: Олександр Хоменко / Depo.ua

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що МОЗ не очікує погіршення ситуації з коронавірусом тут і зараз. "Ми йдемо за сценарієм 2020 року", – зазначив Кузін, пояснивши, що, згідно із нинішніми показниками захворюваності, пік епідемії варто очікувати у жовтні-листопаді.

Втім, додав заступник очільника МОЗ, може статися так, що новий спалах хвороби розпочнеться значно раніше, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Базові профілактичні речі, які стосувалися коронавірусної інфекції, так само ефективно діють і проти "Дельта"-штаму. Це уникнення місць масового скупчення, використання антисептиків, обробка рук, етикет чхання та інше", – пояснив Кузін, як уникнути дострокового піку епідемії COVID-19, нагадавши також про необхідність вакцинування.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявили про позитивну динаміку COVID-вакцинації в Україні. Зокрема наша країна піднялася у загальносвітових темпах вакцинації.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme