МОЗ рекомендує максимально скоротити інтервал між двома дозами COVID-вакцини CoronaVac

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, – 14 днів

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
МОЗ рекомендує максимально скоротити інт…
Фото: Чернівецька ОДА

Це необхідно у зв’язку зі стрімким поширенням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта", поступовим зростанням захворюваності в Україні та необхідністю якнайшвидше забезпечити захистом якомога більше громадян.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що для ухвалення такого рішення експерти МОЗ проаналізували рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та останні дослідження ефективності вакцини CoronaVac за різних інтервалів між дозами.

Згідно з даними різних досліджень, узагальненими Стратегічною консультативною групою експертів, що консультує ВООЗ, після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматичної форми захворювання коливалась від 51% до 84%, а ефективність проти госпіталізації сягала 100%.

Крім того, останнє дослідження третьої фази в Туреччині з інтервалом введення між дозами CoronaVac в 14 днів, опубліковане в липні 2021 року, виявило рівень сероконверсії, тобто вироблення антитіл, у 89,7%.

Отже, МОЗ рекомендує медикам, які щеплюють населення, запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. До того ж самі пацієнти також можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал.

Зазначимо, що CoronaVac – інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, "знешкоджений" вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Станом на 12 серпня вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech щепили понад 1,22 млн українців.

Нагадаємо, раніше стало відомо, які регіони України є аутсайдерами за темпами COVID-вакцинації.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme