Може впасти у кому або померти: У Саакашвілі виявили серйозне ураження мозку

У третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в реанімації в тюремній лікарні в Глдані, виявили ураження мозку

Журналіст стрічки новин
Може впасти у кому або померти: У Саакаш…
На фото: Міхеіл Саакашвілі. Джерело: ЕРА

Грузинська влада пропонує перевести Саакашвілі, який через голодування вже схуд на 20 кілограмів, у військовий госпіталь в Горі, де є необхідне обладнання для діагностики.

Про це пише Depo.ua із посиланням на "Грузія Онлайн".

За словами грузинського омбудсмена Ніно Ломджарії, Саакашвілі потрібно негайно перевести в багатопрофільну лікарню.

"Після огляду Саакашвілі на місці члени експертної групи підтвердили необхідність негайного переведення Саакашвілі у високотехнологічну багатопрофільну лікарню. Тим часом в результаті невиконання рекомендацій у Саакашвілі розвинулося серйозне ускладнення - судоми, викликані енцефалопатією Верніке", – зазначила вона.

Ломджарія додала, що для повної оцінки осередкових процесів, що відбуваються в мозку в цей період, Саакашвілі необхідне повне МРТ-сканування. Експерти зазначають, що затягування загрожує розвитком коми, яка може закінчитися летальним результатом.

Голова Мін'юсту Грузії Раті Брегадзе на це заявив, що Саакашвілі можуть перевести в Горійський військовий госпіталь, якщо він погодиться. Таке рішення ухвалили на виконання рекомендацій ЄСПЛ. Він також уточнив, що після поліпшення стану здоров'я Саакашвілі буде повернуто в Руставську в'язницю №12.

Нагадаємо, 17 листопада лікарі, які обстежили Саакашвілі, заявили, що його стан – критичний. Наступного дня Саакашвілі знепритомнів після зустрічі з адвокатами.

Довідка: 8 листопада третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Його лікар Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

11 листопада адвокат третього президента Грузії заявив, що Саакашвілі готовий припинити голодування, якщо його помістять до звичайної лікарні, а не в'язничної.

16 листопада уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили до ув'язненого в Грузії Міхеіла Саакашвілі. Людмила Денісова згодом також заявила, що до Саакашвілі не допускають його особистого лікаря. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme