МВФ створює новий фонд, гроші з якого може отримати й Україна

Міжнародний валютний фонд створює фонд у 50 мільярдів доларів. За допомогою нього він кредитуватиме країни з низьким та середнім доходом для боротьби з кліматичними змінами

Журналіст стрічки новин
МВФ створює новий фонд, гроші з якого мо…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Кошти зможуть отримати всі країни з низьким рівнем доходу та такі, що розвиваються, а також країни із середнім рівнем доходу з ВВП на душу населення менш як 12 тисяч доларів на рік (340 тисяч гривень).

Про це пише Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

Україна також потрапляє під ці критерії – адже тут ВВП на душу населення у 2020 році становило понад 3,7 тисячі доларів.

Таким чином, отримати гроші для протидії глобальному потеплінню зможуть близько 75% країн МВФ. Фонд планують запустити до кінця 2022 року.

Сума грошей, яку будь-яка країна може позичити у МВФ, буде обмежена 150% квоти МВФ країни, але не більше 1,4 мільярда доларів.

Співробітники фонду пропонують дати країнам 20 років на повернення коштів, а погашення позики, за винятком виплати відсотків, починатиметься через 10 років.

Нагадаємо, 22 листопада МВФ схвалив надання Україні майже 700 млн доларів траншу. Продовження виконання програми stand-by дасть можливість Україні отримати наступні транші від МВФ загальним обсягом понад $2 млрд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme