МВС хоче дозволити громадянам фіксувати чужі порушення ПДР через додаток

У Міністерстві внутрішніх справ хочуть змінити систему розподілення коштів від штрафів за порушення ПДР, а також створити додаток для фіксації таких злочинів

Журналіст стрічки новин
МВС хоче дозволити громадянам фіксувати…
Фото: Рixabay

Частину грошей хочуть передати місцевим громадам. Зокрема, на місцях пропонують залишати 10-30% від усіх надходжень від штрафів.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Depo.ua.

"Ми хотіли б вийти вже незабаром з ініціативою в законодавчому порядку встановити систему розподілу надходжень від штрафів за порушення правил дорожнього руху. На нашу думку, від 10 до 30% надходжень від цих штрафів могли б скеровуватись до місцевих громад", – зауважив Єнін.

За його словами, МВС також хоче залучити громадськість до виявлення подібних порушень.

"Наприклад, ми плануємо розробити застосунок, який би дозволяв фіксувати грубі порушення правил дорожнього руху іншим його учасникам. На першому етапі може йтися про проїзд на червоне світло, чи порушення правил проїзду залізничних переїздів, чи проїзд через подвійну смугу тощо", – додав посадовець.

Перший заступник глави МВС наголосив, що за наявності відповідної доказової бази і нормативного врегулювання, вдасться більш активно включити громаду в такі процеси.

"І, повірте мені, кожен значно більше буде думати перед тим, як допустити грубе порушення правил дорожнього руху, ризикуючи бути зафільмованим іншими пішоходами чи водіями", – підсумував Єнін.

Нагадаємо, що в Україні з 10 вересня у п'яти містах та в одній області запрацювали ще 20 приладів системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Відомо, що автофіксація порушень ПДР в Україні почала працювати влітку минулого року. Перші 50 відеокамер встановили 1 червня в місті Києві та на автомагістралях Київської області виключно у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme