МЗС України назвало заяву Ростовського суду про російські війська на Донбасі "явкою з повинною"

У Міністерстві закордонних справ України назвали рішення суду Ростова-на-Дону про дислокацію російських військ на території ОРДЛО "явкою з повинною"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
МЗС України назвало заяву Ростовського с…
Фото: МЗС

За словами спікера відомства Олега Ніколенка, визнання російським судом перебування військових на тимчасово окупованих територіях дозволить посилити позицію України в міжнародних судах.

Про це Ніколенко заявив у коментарі для видання "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Кіровський районний суд Ростова-на-Дону підписав Росії явку з повинною. Визнання в рішенні російського суду присутності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України є черговим переконливим нівелюванням ключового аргументу Москви про нібито "внутрішньоукраїнський" характер конфлікту на Донбасі. Цього разу РФ власноруч створила юридичний прецедент, який чітко зафіксував її статус як сторони міжнародного збройного конфлікту", – наголосив він.

Речник МЗС додав, що російська сторона почала видаляти згадане судове рішення з публічного доступу, намагаючись приховати правду.

"Але приховати злочини Росії проти України не вдасться", – зауважив Ніколенко.

Зауважимо, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що інформація про дислокацію російських військ на території ОРДЛО, що міститься в вироку російського суду, "не відповідає дійсності"

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що районний суд Ростова-на-Дону в Росії розкрив інформацію про постачання продовольства російській армії, розміщеній на окупованому Донбасі в "ЛНР" і "ДНР". Як сказано у вироку районного суду в Ростові, російські військові на Донбасі розміщалися на позиціях бойовиків "ЛНР" і "ДНР" і військовим раз на два тижні відправляли 1300 тонн продовольства з Ростовської області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme