На 20-25% на рік: У НБУ прогнозують зростання тарифів на світло

Згідно з прогнозом Національного банку України, тарифи на електроенергію в нашій державі будуть змінюватися в бік збільшення

На 20-25% на рік: У НБУ прогнозують зрос…
Фото: Pixabay

Світло, за даними НБУ, може дорожчати на 20-25% щорічно.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу регулятора.

Зазначається, що зростання цін на електроенергію обумовлене необхідністю приведення економічно обґрунтованого рівня, а також для усунення дисбалансів у секторі.

"Адміністративна інфляція залишатиметься найвищою серед складових ІСЦ, незважаючи на фіксацію тарифів на газ та електроенергію для населення до травня 2022 року... Тарифи на електроенергію зростатимуть високими темпами (20-25% на рік) через необхідність приведення до економічно обґрунтованого рівня та усунення дисбалансів в енергосекторі", - вказується в публікації.

Також в НБУ розповіли, що зростання адміністративної інфляції поступово буде сповільнюватися завдяки енергетичній складовій. Зокрема, ринкові ціни на газ після стрибка наприкінці поточного року, як очікується, скоректуються влітку 2022 року.

"Тому в наступному опалювальному сезоні тарифи на газ для населення підвищаться несуттєво, навіть з урахуванням їх приведення в імпортний паритет, а у 2023 році - не зміняться", - йдеться в прогнозі.

Це також сприятиме уповільненню зростання тарифів на централізоване опалення та гарячу воду.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Кабмін урізав компенсацію за підвищення тарифів на світло. Всього розмір компенсації за підвищені тарифи скоротили на 189 216,8 тис. грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme