На борту ураженого "Новочеркаська" були "шахеди", — Центр стратегічних комунікацій

Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ", уражений Силами оборони 26 грудня в окупованій Феодосії, ніс на борту дрони Shahed

На борту ураженого "Новочеркаська" були…
Фото: РосЗМІ

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій, пише Depo.ua.

"ВДК "Новочеркаськ" вперше атакований у порту Бердянська у березні 2022 року, а остаточно знищений Силами оборони України 26 грудня 2023 року. На борту корабля були безпілотники Shahed, які РФ використовує для атак на українські міста", — заявили у Центрі.

Зазначається, що напередодні повномасштабного вторгнення Росія додатково перекинула у Чорне море 6 великих десантних кораблів з Північного і Балтійського флотів, збільшивши угруповання кораблів цього класу до 13.

"Ворог планував використати ВДК у десантних операціях із захоплення узбережжя Одеської та Миколаївської областей, однак отримав жорстку відсіч з боку сил берегової оборони України. Сьогодні ворожі ВДК використовуються для логістичних цілей: перекидання особового складу, військової техніки та боєприпасів між портами Росії та тимчасово окупованими територіями України", — кажуть у відомстві.

Наразі вже знищені або пошкоджені "Саратов", "Цезар Куніков" (Чорноморський флот), "Оленегірський горняк" (Північний флот), "Мінськ" (Балтійський флот).

Нагадаємо, в ніч на 26 грудня Повітряні сили збили ще 13 російських дронів-камікадзе та уразили великий десантний корабель "Новочеркаськ", спалахнула масштабна пожежа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme