На Черкащині затримали ворожого агента який готував ракетні удари по залізниці та шпиталях

Затриманий — 45-річний уродженець Луганщини

На Черкащині затримали ворожого агента я…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — 45-річний уродженець Луганщини, який у квітні 2022 року переїхав на Черкащину як переселенець. На початку цього року його завербувало Головне управління Генштабу російської армії — через знайомого, бойовика окупаційного угруповання РФ, що дислокується на захопленій частині Луганщини.

Агент мав шукати вузлові залізничні станції, задіяні у переправленні військової техніки ЗСУ на фронт. Також від нього чекали на точні координати складів з озброєнням та боєприпасами.

"Крім того, агресора цікавили локації військових шпиталів, де проходять лікування поранені воїни Сил оборони. Загарбники збиралися використати цю інформацію для планування ракетно-дронових ударів по українських об’єктах", — кажуть у СБУ. 

Таким чином, вважає слідства, окупанти сподівалися перерізати шляхи постачання зброї та боєприпасів для ЗСУ на передову, а також піддати ударам місця найбільшого зосередження українських бійців.

За кожне виконане завдання агент отримував "зарплату" на банківський рахунок. 

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, на Харківщині викрили жінку, яка за окупантів курувала перевезення на захоплених територіях. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme