На гігантські прапори з нагоди 30-річчя Незалежності хочуть витратити понад 170 млн грн

До 30-річчя Незалежності України у щонайменше 17 областях планують встановити рекордно високі прапори. На такий глобальний проект із державного та місцевих бюджетів можуть витратити 170,7 млн грн

Журналіст відділу новин
На гігантські прапори з нагоди 30-річчя…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє експертна організація StateWatch із посиланням на відповіді обласних державних адміністрацій, систему Prozorro та повідомлення у локальних ЗМІ, передає Depo.ua.

Зазначається, що у січні поточного року під час селекторної наради в Офісі президента під головуванням Кирила Тимошенка кожній ОДА було доручено забезпечити встановлення найбільшого державного прапору України в області до Дня Державного Прапора з нагоди 30-річчя Незалежності. 

Очікувана загальна вартість реалізації такого проекту становитиме 170,7 млн грн.

За словами голови StateWatch Гліба Канєвського, за такі кошти можна було б придбати 338,6 тис. доз вакцини від COVID-19, якщо ціна складатиме 504 грн за дозу, як було закладено в бюджетну програму МОЗ із вакцинації.

Організація наголошує, що найдорожчим стане встановлення стели із державною символікою у Харкові.

На будівництво флагштоку, а також відновлення елементів благоустрою території зеленої зони вздовж Сергіївського майдану, від Соборного узвозу до вул. Полтавський Шлях планують витратити 24,5 млн грн.

У 2021 році на це планують витратити 10,4 млн грн з обласного бюджету. Решта коштів буде сплачена наступного року.

Другий за вартістю прапор планують встановити на території парку "Перемога" у м. Бровари Київської області. Вартість будівництва становить 20,7 млн грн. Висота флагштоку складатиме 72 метри.

Канєвський уточнив, що на таку суму можна було б закупити 41,1 тис. доз вакцини для жителів Броварів, населення якого складає близько 109 тис. осіб.

Наступні за вартістю флагштоки (висотою 50 метрів) планують встановити у Вінницькій (15 млн грн) та у Житомирській областях (13,8 млн грн).

А ось у Сумській, Тернопільській, Одеській та Херсонській ОДА повідомили, що встановлюватимуть найвищі прапори без залучення бюджетних коштів. 

У Дніпропетровській області (не зважаючи на те, що в 2018 році вже було встановлено 72 метровий прапор у м. Дніпро) цього року хочуть встановити ще один прапор висотою теж 72 метри у м. Кривий Ріг, звідки родом президент України Володимир Зеленський. Вартість робіт складає 8,1 млн грн

У Києві та Запоріжжі найвищі прапори також були встановленні раніше. Зокрема, у столиці в 2019 році встановили 90 метровий гігантський прапор вартістю 47,5 млн грн на кошти меценатів. 

У Запоріжжі флагшток висотою 35 метрів було встановлено ще у 2011 році. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на святкування 30-ї річниці незалежності України Кабінет міністрів планує витратити 5 423,2 млн грн.

Довідка: Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як цьогоріч святкуватиметься День незалежності України.

Відомо, зокрема, що у Києві на День незалежності проведуть великий військовий парад. Зеленський уточнив, що парад буде військовий і "великий" – як на суші, так і на воді (на Дніпрі, та в Одесі).

Також має відбутися великий концерт українських зірок у столиці – на стадіоні НСК "Олімпійський".

Крім того, у День незалежності в Україні будуть оригінал Конституції та булава Пилипа Орлика.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme