На Київщині знайшли мертвим суддю Печерського суду

У селі Погреби Київської області знайдено мертвим суддю Печерського суду Віталія Писанця
 

Журналіст відділу новин
На Київщині знайшли мертвим суддю Печерс…
Фото: Сьогодні

Очевидці стверджують про бійку між суддею і товаришами по чарці, але в поліції цю версію спростовують.

Про повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал "Вільний", який наводить інформацію з власних джерел в правоохоронних органах.

Зазначається, що напередодні суддя відпочивав разом зі слідчим Солом'янського управління Національної Поліції Хоменко Е. і адвокатом Онопенко П., і між суддею і слідчим стався конфлікт і бійка.

У селі Погреби Київської області знайдено мертвим суддю Печерського суду Віталія Писанця

Видання "Страна" повідомляє, що померлого суддю направили в Бровари для проведення експертизи і встановлення причини смерті.

"Поліція опитала учасників події, які виклали свою версію. За їх твердженням, під час вживання спиртних напоїв між суддею і слідчим Хоменко виник словесний конфлікт. Роздратований Писанець вдарив слідчого по обличчю рукою, на чому конфлікт був вичерпаний. Заспокоївшись, чоловіки протягом наступних 40 хвилин випивали. Однак після цього у судді раптово пішла кров з носа, після чого він втратив рівновагу і впав, зачепивши рукою вазу на столі, яка звалилася на підлогу і розбилася. У Писанця посиніло обличчя", – йдеться у повідомленні.

Хоменко і Онопенко стверджують, що спробували надати йому медичну допомогу. Незабаром до будинку під'їхали син і зять покійного. Вони викликали швидку допомогу і співробітників поліції. Працівники швидкої допомоги констатували смерть Писанця.

"Зараз з Хоменко і Онопенко проводять слідчі дії співробітники ДБР. У тому числі перевіряється і достовірність версії, викладеної учасниками подій", – пише ЗМІ.

У свою чергу в поліції стверджують, що інформація, яка прозвучала в Telegram-каналах – перекручена.

"Суддя дійсно знайдений мертвим, але на тілі немає видимих ​​тілесних ушкоджень. За попередньою інформацією, не було ні стрілянини, ні бійки. Не виключено, що у цього служителя Феміди відірвався тромб. Все це встановить експертиза", – повідомили правоохоронці у коментарі виданню "Сьогодні".

Як відомо, Віталій Писанць був причетний до низки резонансних справ.

Так, 5 лютого 2019 року він зняв арешт з "майна Віталія Захарченка" – екс-міністра МВС часів Януковича. Віталій Писанець не знайшов зв'язку між власником майна і Захарченком та його можливими злочинами, і тому погодився розморозити земельні ділянки, будинки, квартиру та машиномісця.

5 лютого 2020 року Віталій Писанець продовжив до 4 квітня домашній арешт Яни Дугарь, підозрюваної в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. А 25 травня того ж року він задовольнив клопотання прокурорів: змінив запобіжний захід з домашнього арешту на заставу у розмірі 168 тисяч гривень, зобов'язав одягнути електронний браслет і поклав обов'язки перебувати в районі, в якому розміщена військова частина, де Яна проходить військову службу.

2 вересня 2021 року у справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині він звільнив з-під арешту бойового генерала Олександра Турінського який очолював Харківський національний університет Повітряних сил. Вивчивши позиції усіх сторін, суддя Віталій Писанець відпустив Турінського під особисте зобов'язання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme