На кордоні Азербайджану та Вірменії поновилися взаємні обстріли: Є загиблий та поранені

Азербайджан та Вірменія обмінялися звинуваченнями через загострення та провокації на кордоні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На кордоні Азербайджану та Вірменії поно…
Фото: МО Азербайджану

За попередніми даними, сили Вірменії вбили одного військовослужбовця Азербайджану в районі ділянки кордону в Кельбаджарську.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства оборони Азербайджану.

Зазначається, що військовий загинув саме внаслідок провокації з боку Вірменії. Керівництво Міноборони Азербайджану висловило співчуття рідним та близьким загиблого.

"У результаті відповідних заходів, вжитих підрозділами азербайджанської армії, протилежна сторона була замовчувана. Вся відповідальність за напруженість лежить на військово-політичному керівництві Вірменії", – йдеться у дописі.

Своєю чергою в прес-службі Міноборони Вірменії заявили, що саме сили Азербайджану відкрили вогонь по позиціях на ділянці Верхня Шоржа Гегаркунікської області. Через це один військовослужбовець сил Вірменії отримав поранення середньої тяжкості. Дещо згодом стрілянина поновилася, а кількість потерпілих зросла.

"Дані про втрати вірменської сторони уточнюються. Зараз відомо про трьох поранених", - зазначили в Міноборони Вірменії.

Нагадаємо, 15 листопада 2021 року Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж своєю чергою повідомила про 15 загиблих на кордоні.

22 листопада Вірменія також заявила про одного загиблого зі свого боку кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme