На кордоні Азербайджану та Вірменії запанувало перемир'я

Азербайджан та Вірменія припинили військові дії на кордоні

Журналіст відділу новин
На кордоні Азербайджану та Вірменії запа…
Прапор невизнаного Карабаху. Фото: Pixabay

Ситуація на азербайджансько-вірменському кордоні в районі гори Кілісалі стабілізувалася.

Бойові дії з боку як Азербайджану, так і Вірменії, припинилися, передає Depo.ua із посиланням на "Дождь".

"Відповідно до досягнутої за посередництва російської сторони домовленості з 18:30 на східній ділянці вірменсько-азербайджанського кордону вогонь припинений", – заявили у Вірменії.

Азербайджанська сторона конфлікту поки що не прокоментувала перемир'я.

Агаджанян назвав цю інформацію поки що непідтвердженою.

Нагадаємо, що 15 листопада Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

Сьогодні, 16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж у свою чергу повідомила про 15 загиблих на кордоні.

Довідка: 27 вересня 2020 року на кордоні Азербайджану та Вірменії знову загострився конфлікт – у Нагірному Карабасі поновились бої.

Уже 9 листопада 2020 року прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Азербайджану Ільхам Алієв, за посередництва президента Росії Володимира Путіна, підписали мирну угоду, яка фактично означає капітуляцію Вірменії та введення у регіон російських "миротворців".

13 листопада 2020 року Вірменія почала виводити свої війська з Нагірного Карабаху, де вони перебували з початку 1990-х років, а наступного дня до Нагірного Карабаху, згідно з угодою про перемир'я між Вірменією та Азербайджаном, прибули російські "миротворці" з технікою.

Ще раніше, у період із 1988 року по 12 травня 1994 року між Азербайджаном та Вірменією тривала війна на етнічному підґрунті за контроль над Нагірним Карабахом. Однак, військові сутички між країнами не припинилися й після підписання мирного договору.

Читайте також: Рік після війни у Карабаху: Чи вдасться Азербайджану і Вірменії утримати мир

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme