На Миколаївщині викрили чергову "схему для ухилянтів": як вона працювала

Поліція ліквідувала схему переправлення ухилянтів через кордон

На Миколаївщині викрили чергову "схему д…
Фото: ГУНП у Миколаївській області

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Миколаївській області, пише Depo.ua.

"П’ятеро фігурантів підробляли медичні справи для визнання фахівцями медико-соціальної експертної комісії чоловіків призовного віку інвалідами певної групи, що у подальшому сприяло зняттю їх із військового обліку та виїзду за кордон", — кажуть правоохоронці.

За даними слідства, 44-річна мешканка Нової Одеси, в якої були особисті знайомства та зв’язки у держорганах та установах Миколаєва, у вересні минулого року організувала схему з виготовлення підроблених документів про стан здоров’я чоловіків призовного віку. Свої послуги вона оцінювала від 4 000 до 7 000 доларів з кожного. Гроші потім розподіляли між членами групи.

Організаторка також залучила двох посередників, які шукали та потім супроводжували людей, зацікавлених в отриманні таких підроблених документів. Також — контактували з іншими учасниками угруповання та передавали гроші організаторці.

Ще одна підозрювана — 50-річна посадовиця обласного центру медико-соціальної експертизи. У поліції кажуть, що вона безпосередньо впливала на службовців МСЕК, щоб уникнути будь-яких проблем при оформленні документів для отримання групи інвалідності.

Ще одна — 65-річна медична працівниця: за фіктивними описами хвороб вона виготовляла направлення для подальшого стаціонарного лікування і отримання кінцевих недостовірних документів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, копії документів ухилянтів, медичну документацію та гроші — 29 400 доларів і 80 тис. грн.

Справу розслідують за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на сприяння в незаконному переправленні через кордон). Підозрюваним загрожує до 9 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Організаторку суд відправив під варту з можливістю внести заставу в 1 610 400 гривень. Інші підозрювані — під домашнім арештом.

Нагадаємо, на кордоні спіймали ухилянта, який "перевтілився" в міфічного героя для непомітної втечі за кордон.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme