На Місяці вперше піднімуть прапор України: Що про це відомо

Прапор України вперше доставлять на Місяць у межах місії британської компанії Spacebit

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Місяці вперше піднімуть прапор Україн…

Прапор надрукують з українського титану за технологією безвідходного виробництва. Його доставлять в межах першої в історії освоєння космосу української місії.

Місія на Місяць запланована на весну 2022 року, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укроборонпрому".

Зазначається, що до складу космічної місії приєдналася компанія "Меридіан" імені С.П. Корольова, що входить до складу держконцерну.

Уточнюється, що у межах цієї місії на Місяць буде доставлено обладнання для дослідження ґрунту, вивчення відібраних зразків, збору інформації про теплові властивості і магнітному полі супутника Землі.

Окрім цього, на Місяць буде доставлений державний прапор України. Доставити прапор і обладнання планується до великого кратера Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, а потім – в цікаву для вчених темну пляму Oceanus Procellarum.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що українсько-американська компанія Firefly Aerospace, що належить бізнесмену Максу Полякову і має офіс у місті Дніпро, уклала з компанією Ілона Маска SpaceX контракт на доставку у 2023 році на Місяць вантажного модуля Blue Ghost. 

У серпні Глава Державного космічного агентства Володимир Тафтай заявив, що через десять років Україна вийде на ринок космічного туризму.

Щодо Місяцю, то людей туди відправляти планує NASA разом із європейськими партнерами, зокрема, і Україною. Втім, 11 серпня стало відомо, що перший пілотований політ на Місяць, який планували на 2024-й рік, доведеться відкласти через проблеми із скафандрами.

Довідка: "Артеміда" (Artemis) – це програма NASA щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях. До угоди в межах програми приєдналися вже 10 країн, серед яких і Україна. "Артеміда" має стати найширшою та найрізноманітнішою міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії.

Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

Перший безпілотний старт програми запланований на 2022 рік, наступного року люди мають облетіти Місяць, а на 2024-й планувалося посадити пілотований корабель на поверхню супутника Землі.

Читайте також: Космічні війська: Коли Україна матиме власну розвідку на орбіті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme