NASA відкладає політ на Місяць через проблему зі скафандрами

Політ на Місяць доведеться відкласти на рік

Редактор стрічки новин
NASA відкладає політ на Місяць через про…
Фото: NASA Moon/Twitter

NASA відкладе політ на Місяць, який був запланований на 2024 рік, оскільки наразі ще не готові скафандри для астронавтів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на доповідь Генеральної інспекції космічного агентства.

Зазначається, що перші два скафандри повинні бути готові до листопада 2024 року, але NASA має низку труднощів, пов'язані з нестачею фінансування, пандемією і технічними проблемами.

У графік створення скафандрів входить представлення дизайну, тестування, створення випробувального скафандра, створення двох кваліфікаційних скафандрів, демонстраційного скафандра для МКС і двох скафандрів для польоту. У NASA вважають, що скафандри будуть готові не раніше квітня 2025 року.

Також є затримки і в інших програмах — в програмі з розробки надважкої ракети-носія Space Launch System і в розробці багаторазового транспортного корабля "Оріон". Також на перенесення дати впливають протести приватних компаній, які не отримали контракт на участь в "Артеміді".

У доповіді рекомендують скорегувати поточний графік для зниження ризиків при розробці, створити окремий графік постачання обладнання за програмами Gateway, HLS і МКС, а також забезпечити виконання технічних вимог до скафандрів для програм "Артеміда" і для МКС.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українсько-американська компанія Firefly Aerospace, що належить бізнесмену Максу Полякову і має офіс у місті Дніпро, уклала з компанією Ілона Маска SpaceX контракт на доставку у 2023 році на Місяць вантажного модуля Blue Ghost. 

Довідка: "Артеміда" (Artemis) – це програма NASA щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях. До угоди в межах програми приєдналися вже 10 країн, серед яких і Україна. "Артеміда" має стати найширшою та найрізноманітнішою міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії.

Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme