На польсько-білоруському кордоні декілька десятків мігрантів прорвали загородження

Протягом 31 грудня 2021 року 44 мігранти намагалися перетнути кордон Білорусі та Польщі і пошкодили загородження

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На польсько-білоруському кордоні декільк…
Фото: Twitter Прикордонної служби Польщі

Йдеться про мігрантів з Близького Сходу, які перебувають на території Білорусі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Прикордонної служби Польщі у Twitter.

"В останній день 2021 року польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 44 особи", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на ділянці у Ліпську до кордону підходила група з 20 іноземців. Водночас на лінії кордону, що охороняється прикордонним загоном у Наревці, було пошкоджено колючий дріт загородження.

У службі додали, що протягом 2021 року були зафіксовані 39,7 тисячі спроб нелегально перетнути кордон. З них у грудні – 1,7 тисячі. 

На польсько-білоруському кордоні декілька десятків мігрантів прорвали загородження

Зауважимо, раніше польські служби повідомляли, що білоруські силовики допомагають мігрантам під час нападів на кордон. Зокрема, вони передають нелегалам цеглу та черепицю, якою біженці жбурляються в польських правоохоронців. Окрім цього, білоруські силовики застосовують лазери, з метою засліпити поляків та дати мігрантам змогу перетнути кордон непомітними.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme