На Росії міністра інформації Казахстану обізвали поганню через критику росіян 

На Росії нового міністра інформації Казахстану вже встигли обізвати "русофобською поганню"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин

Аскар Умаров отримав порцію критики від "Росспівробітництва" через те, що у соцмережах насмілився критикувати менталітет росіян. Зокрема, політик висміяв загарбницьку політику росіян та їхній радянський менталітет. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис голови "Росспівробітництва" Євгенія Примакова у Telegram. 

"З усіх сил намагаюся вірити в те, що Умаров не говорив такого, однак "Росспівробітництво" не підтримує контактів, не працює і не співпрацює з русофобською поганню", – написав Примаков.

Зауважимо, що скандал розгорівся через три фрази, які у медійному просторі приписують новопризначеному міністру інформації Казахстану.

Так, Умаров розкритикував спекуляції росіян на темі Другої світової війни.

"Коли всі напиватимуться горілкою і святкуватимуть незрозумілий день перемоги, ви згадаєте молитвою наших нещасних дідів, які не повернулися з чужої війни. Кого перемогли, що перемогли?", – сказав політик.

Також Умаров нагадав росіянам про їх статус у незалежному Казахстані.

"Не забувайте, що ви тут нав'язана діаспора, а не автохтони, і подякуйте, що ваші права дотримуються, і вас, як колонізаторів в інших країнах, ніхто не жене", – заявив політик.

Крім цього, він розкритикував маніакальну прихильність росіян до радянського менталітету та небажання пристосовуватися до життя в нових умовах. 

"Постійно переконуюсь, що якщо у бізнесу в Астані російський господар, то сервіс там огидний, ніби до "совка" потрапив. У них це в крові, чи що?".

До слова, Аскар Умаров уже встиг відреагувати на конфлікт. Він заявив, що його демонізують даремно. Проте авторство цитат спростовувати не став.

Допис Примакова про нового міністра Казахстану

Примаков обізвав нового міністра ніформації Казахстану

Нагадаємо, напередодні президент Казахстану призначив новий уряд. Свої посади в уряді Казахстану зберегли троє посадовців, а саме – заступник прем'єр-міністра – міністр закордонних справ Мухтар Тлеуберді, міністр оборони Мурат Бектанов і міністр внутрішніх справ Ерлан Тургумбаєв.

До зміни уряду призвела політична криза та масові протести, які почалися в перші дні нового року, прокотилися усім Казахстаном і тривали більше тижня. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme