На Росії погрожують Чехії через видачу окупанта Франчетті Україні

Росія почала погрожувати Чехії через можливу видачу росіянина-окупанта Олександра Франчетті, якого днями затримали у Празі, українській стороні 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
На Росії погрожують Чехії через видачу о…
Фото: Рixabay

Своєю чергою, українські дипломати просять офіційну Прагу видати затриманого, бо його підозрюють у причетності до окупації Криму.

З погрозами в сторону Чехії виступила очільниця МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу, передає Depo.ua

"Ми закликаємо чеську сторону прийняти зважене рішення, не допустивши його політизації, і не йти на поводу в української влади", - сказала Захарова.

За її словами, Кремль очікує від чеської сторони якнайшвидшого звільнення російського громадянина і отримання відповідей на наші запити про причини й мотиви його затримання.

"Недружні дії проти російських громадян будуть мати наслідки", – підкреслила Захарова.

Росіянина Олександра Франчетті затримали у Празі 12 вересня. З відповідним запитом до уряду цієї країни звернулася Україна. Адже Франчетті підозрюють в причетності до окупації Криму в 2014 році. 

Перебуваючи на Кримському півострові, росіянин за кілька днів до початку окупації організував угрупування "Північний вітер", яке відповідало за виявлення так званих екстремістських груп й охорону електропередач та газопроводу.

Нагадаємо, днями чеський суд заарештував затриманого в Празі за запитом України росіянина Олександра Франчетті. Адвокати росіянина уже заявили про те.що будуть оскаржувати це рішення. 

Читайте також: Феномен Чехії: Як країна з дружньою до Путіна владою примудряється кидати за грати найбільше бойовиків "Л-ДНР"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme