На Росії розробили інструкції щодо масових поховань під час війни: Про що йдеться

На Росії випустили інструкції щодо масових поховань загиблих внаслідок військових конфліктів або надзвичайних ситуацій мирного часу

Редактор стрічки новин
На Росії розробили інструкції щодо масов…
Фото: Російські ЗМІ

На Росії на тлі інформації про можливе вторгнення в Україну російських військ затвердили національний стандарт, який визначає дії влади для швидкої організації масового поховання людей і тварин, які загинули внаслідок військових конфліктів або надзвичайних ситуацій у мирний час (наприклад, стихійних лих).

Документ розміщено на сайті МНС Росії, передає Depo.ua.

Стандарт, який набуде чинності з 1 лютого 2022 року, розробив російський відомчий науково-дослідний інститут із проблем цивільної оборони та надзвичайних ситуацій. Його ухвалили ще у вересні 2021 року. Документ має рекомендаційний характер.

Документ дає рекомендації щодо вибору місць поховання. Там зазначається, що необхідно враховувати правила забудови міста, відстань до житлових будівель, особливості рельєфу місцевості та розташування джерела водопостачання.

Ховати тіла, які мають високий радіаційний фон, рекомендують у спеціально відведених для цього місцях. Поховання померлих від особливо небезпечних інфекцій слід проводити у герметичних оцинкованих трунах.

Стандарт також наказує регіональній владі заздалегідь створювати запаси трун, патологоанатомічних мішків, дезінфікуючих засобів. Передбачено також формування спеціальних команд із термінового поховання тіл.

Крім того, стандарт містить інструкцію щодо організації братських могил. Як приклад наведено ситуацію, коли протягом трьох діб потрібно поховати тисячу людей. У документі описується, зокрема, скільки часу потрібно на створення братської могили, які мають бути розміри і який бульдозер краще використовувати, щоб її засипати.

Нагадаємо, у листопаді начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Згідно з останніми даними, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про те, що Росія не сповільнює нарощення військ біля кордонів України. Також він вчергове попередив Путіна про наслідки у разі нового нападу на нашу державу.  

Заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що РФ вважає недоречними вимоги США і НАТО гарантувати ненапад на Україну або інші дії щодо нашої держави. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme