На Росії священника відсторонили від служби у церкві за підтримку Навального

В Уляновській області священника відсторонили від служби у церкві священника за допис на підтримку опозиціонера Олексія Навального

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії священника відсторонили від слу…
Фото: Facebook Георгія Сухобокова

Після відсторонення за підтримку Навального, священнику ще й заборонили відвідувати Спасо-Преображенський собор протягом шести місяців, де він був кліриком.

Про це Георгій Сухобокій повідомив у своєму Facebook, пише Depo.ua.

"22 листопада 2021 року єпископ Мелекеський і Чердаклінський Діодор, прикриваючись парафіяльною радою нашого собору, офіційно заборонив мені відвідувати (і причащатися) храм, кліриком якого я є. Це взагалі, вибачте, що?" – написав постраждалий священник.

Зазначається, що Сухобокій написав у соцмережах, що готовий потиснути руку Навальному після присудження йому премії Сахарова. Через це чоловіка звільнили з посади прес-секретаря при Мелекеській єпархії. Він почав давати коментарі росЗМІ, після чого йому зовсім заборонили з'являтися у соборі.

На Росії священника відсторонили від служби у церкві за підтримку Навального

Нагадаємо, на початку червня 2021 року Московський міський суд визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального екстремістською організацією

Довідка: 19 серпня 2020 року російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле у літаку, на якому він летів із Томська в Москву. Після цього лайнер екстрено приземлився в Омську. Російські лікарі заявили, що не виявили слідів отрути в його організмі.

22 серпня 2020 року Навального доставили до шпиталю Шаріте в німецькій столиці Берліні. Згодом Німеччина заявила, що Навального отруїли "Новічком".

У жовтні 2020 року Євросоюз ввів санкції проти шести громадян Росії та однієї організації через отруєння Навального.

17 січня Навального, який повернувся на Росію з Німеччини, затримали в московському аеропорту "Шереметьєво" під час проходження паспортного контролю.

Згодом суд визнав його винним у справі про наклеп на ветерана і засудив до штрафу в розмірі 850 тисяч російських рублів.

Крім цього, міський суд Москви визнав законним рішення Симонівського суду щодо зміни умовного вироку Навальному на реальний у справі "Ів Роше". Через це Навальний відбуватиме покарання у колонії загального режиму до 2023 року.

31 березня 2021 року Навальний оголосив у колонії голодування через ненадання йому медичної допомоги.

У квітні стало відомо, що у Навального діагностували дві грижі. Крім того, лікарі повідомили, що руки політика почали втрачати чутливість.

23 квітня Навальний припинив голодування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme