На Росії затримали поплічницю Навального: Звинувачують у створенні екстремістської спільноти

На Росії спіймали опозиціонерку, пов'язану із засудженим Олексієм Навальним

Журналіст відділу новин
На Росії затримали поплічницю Навального…
Фото: Facebook "Команда Лилии Чанышевой"

Лілію Чанишеву, яка є соратницею головного російського опозиціонера Олексія Навального, допитали після обшуку у її власному помешканні, а після цього затримали на 48 годин.

Під час обшуку у Чанишевої правоохоронці виламали двері і винесли усю наявну техніку, передає Depo.ua із посиланням на Twitter-сторінку керівника мережі регіональних штабів Олексія Навального Леоніда Волкова.

Опозиціонерку звинувачують у створенні екстремістського середовища.

Чанишевій загрожує від 6 до 10 років ув'язнення.

На Росії затримали соратницю Навального

Нагадаємо, на початку червня 2021 року Московський міський суд визнав Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального екстремістською організацією

Довідка: 19 серпня 2020 року російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле у літаку, на якому він летів із Томська в Москву. Після цього лайнер екстрено приземлився в Омську. Російські лікарі заявили, що не виявили слідів отрути в його організмі.

22 серпня 2020 року Навального доставили до шпиталю Шаріте в німецькій столиці Берліні. Згодом Німеччина заявила, що Навального отруїли "Новічком".

У жовтні 2020 року Євросоюз ввів санкції проти шести громадян Росії та однієї організації через отруєння Навального.

17 січня Навального, який повернувся на Росію з Німеччини, затримали в московському аеропорту "Шереметьєво" під час проходження паспортного контролю.

Згодом суд визнав його винним у справі про наклеп на ветерана і засудив до штрафу в розмірі 850 тисяч російських рублів.

Крім цього, міський суд Москви визнав законним рішення Симонівського суду щодо зміни умовного вироку Навальному на реальний у справі "Ів Роше". Через це Навальний відбуватиме покарання у колонії загального режиму до 2023 року.

31 березня 2021 року Навальний оголосив у колонії голодування через ненадання йому медичної допомоги.

У квітні стало відомо, що у Навального діагностували дві грижі. Крім того, лікарі повідомили, що руки політика почали втрачати чутливість.

23 квітня Навальний припинив голодування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme