На Росії заявили про вторгнення НАТО на територію України

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про поступове вторгнення НАТО на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії заявили про вторгнення НАТО на…
Фото: РосЗМІ

За його словами, Москва більше не може миритися з вторгненням НАТО на територію України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

"Ми спостерігаємо "поступове вторгнення" НАТО на територію України. І це було головною причиною, по якій президент Путін сказав:" Хлопці, для нас це – реальна загроза", – наголосив Пєсков.

Прес-секретар лідера Кремля пояснив, що Альянс має в Україні інфраструктуру, інструкторів та запаси озброєння. Все це, на думку Москви, становить загрозу для Росії та підвів відносини Кремля з НАТО до "критичної межі". Пєсков додав, що це створює небезпеку для всього регіону.

Нагадаємо, 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

11 січня США заявили, що кожна країна має право на вільний вибір зовнішньополітичного курсу, у тому числі на інтеграцію у військові та економічні міжнародні об'єднання, цілі яких не суперечать Статуту ООН.

12 січня 2022 року відбулось засідання Ради НАТО – Росія.  Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

13 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Швеція і Фінляндія відповідають стандартам оборони НАТО та можуть приєднатися до Альянсу найближчим часом за наявності політичного рішення.

Це питання постало в обох країнах через неадекватні дії Росії поблизу західних кордонів.

Зі свого боку Росія пригрозила Швеції "наслідками" за приєднання до НАТО.

Читайте також: Україна і "НАТО-плюс": Що передбачає ідея США і наскільки вона реальна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme