На Росії згодні на приєднання США до "нормандського формату" і назвали умову

Росія не заперечуватиме щодо приєднання США до перемовин у "нормандському форматі", але за певної умови

Журналіст стрічки новин
На Росії згодні на приєднання США до "но…
Фото: Рixabay

На Росії очікують, що США впливатиме на українську сторону. Водночас у Москві наголошують, що "нормандський формат" – "це вже сформований майданчик".

Про це на прес-конференції повідомив міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, передає Depo.ua.

У МЗС РФ додали, що до 2018 року Росія підтримувала досить конструктивні контакти зі США, розуміючи, що вони мали "істотний вплив на Київ" і, мовляв, "спонукали його до виконання Мінських домовленостей".

"Не заперечуємо проти підключення Вашингтона до процесу мирного врегулювання і зараз. Зрозуміло, у тому розумінні, що його участь принесе позитивну "додаткову вартість", передусім в плані спонукання Києва виконати в повному обсязі свої зобов'язання за мінськими угодами, включаючи надання особливого статусу Донбасу", – заявив він.

Водночас на думку Росії, Німеччина та Франція також нібито хочуть "зберегти його у вигляді, в якому він існує наразі".

Нагадаємо, українська сторона поки не може назвати конкретну дату проведення "нормандської зустрічі". При цьому у представництві президента України вкотре наголосили на тому, що саміт на рівні лідерів України, Росії, Німеччини та Франції – чи не єдиний спосіб врегулювати критичну ситуацію на Донбасі.

Напередодні у Франції заявили, що "нормандський формат" повернули в робочий стан. За словами очільника французського МЗС Ле Дріана, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння.

Читайте також: "Нормандський формат запрацював": Чи справді Франція і Німеччина повернуть Росію до діалогу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme