Німеччина анонсувала "нормандську" зустріч

Зустріч представників "нормандської четвірки" відбудеться найближчим часом

Журналіст стрічки новин
Німеччина анонсувала "нормандську" зустр…
Фото: president.gov.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що найближчим часом відбудеться зустріч представників "нормандської четвірки", до якої входять Україна, Німеччина, Франція та Росія.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми намагаємося активізувати "нормандський формат". Ми з французьким президентом неодноразово намагалися почати цей формат. І ми дуже раді, що незабаром переговорники всіх чотирьох країн знову зустрінуться разом і почнуть підготовчі переговори", — заявив Шольц.

При цьому він не уточнив рівень переговорників, які зберуться на саміт.

Зазначимо, що нормандський формат був створений у червні 2014 року для вирішення війни на Донбасі. У лютому 2015 року представники чотирьох країн підписали Мінські угоди, які містять конкретні дії, спрямовані на встановлення миру.

Нагадаємо, українська сторона поки не може назвати конкретну дату проведення "нормандської зустрічі". При цьому у представництві президента України вкотре наголосили на тому, що саміт на рівні лідерів України, Росії, Німеччини та Франції – чи не єдиний спосіб врегулювати критичну ситуацію на Донбасі.

Напередодні у Франції заявили, що "нормандський формат" повернули в робочий стан. За словами очільника французського МЗС Ле Дріана, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння.

Читайте також: "Нормандський формат запрацював": Чи справді Франція і Німеччина повернуть Росію до діалогу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme