На тлі збитків у 200 млн грн, керівник "Украерорух" підвищив собі зарплату до 200 тис. грн на місяць

За підсумками перших трьох місяців поточного року держпідприємство "Украерорух" отримало чистих збитків на суму 205,8 мільйона гривень

Журналіст відділу новин

Про це свідчить опублікований звіт про виконання фінплану підприємства. 

У цей період також збільшилася заборгованість по кредитах підприємства. Якщо в січні цього року сума зобов'язань становила 939 млн, то вже в березні - 968,7 млн грн.

На користь держави держпідприємство сплатило податків, внесків і зборів на суму 166,5 млн грн, що становить всього 80% від запланованого показника.

Але на тлі таких кризових показників, зросла заробітна плата керівника ДП Андрія Ярмака. У червні 2021 року посадовець, наприклад, задекларував отримання від "Украероруху" 218 587 грн. 

Хоча, ще в грудні 2019 року він отримував зарплату в розмірі 131 082 грн, а в березні 2021 року - більше 176 тис. грн. 

Разом з тим, заробітки співробітників підприємства на тлі фінансової кризи ДП, за даними StateWatch, скоротилися в два рази. В організації констатували, що зарплатний фонд керівництва ДП перевищує витрати на зарплати персоналу в три рази.

Так, якщо середня зарплата персоналу на підприємстві в листопаді 2019 року, коли Ярмака тільки призначили в.о. директора компанії, становила 25-30 тис. грн., то за підсумками трьох кварталів 2020 року цей показник знизився до 14 тис. грн.

Неодноразове підвищення зарплати Ярмака відбувалося на тлі зростання збитків "Украерорух", що в цілому заборонено.

Фінпланом підприємства чітко передбачено, що заробітна плата керівника залежить від "фінансових показників" ДП. Її збільшення, відповідно, повинно бути обгрунтовано успішністю і прибутковістю "Украероруху". А в разі зростання збитків компанії, як це відбувається сьогодні, заробітки Ярмака повинні б були тільки зменшуватися


На тлі збитків у 200 млн грн, керівник "Украерорух" підвищив собі зарплату до 200 тис. грн на місяць

Нагадаємо, під керівництвом Ярмака було прийнято рішення про звільнення всіх диспетчерів Чернівецького аеропорту,  а також про ліквідацію диспетчерського обслуговування на аеродромі Івано-Франківська. Хоча місцеві органи влади зверталися і до президента Володимира Зеленського, і до прем'єра Дениса Шмигаля з проханням не допускати скорочення співробітників диспетчерських служб.

В.о директора "Украерорух" Ярмак був призначений поза конкурсом екс-міністром інфраструктури України Владиславом Кріклієм.

Натомість чинний міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на кризовий стан справ в "Украерорух" і масове скорочення диспетчерів поки не реагує.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme