На зарплати шахтарям обіцяють цього тижня дати 700 млн

З цього тижня планується перерахувати на державні вуглевидобувні підприємства близько 700 млн грн, які керівники шахт мають використати для виплат заробітної платні гірникам

Журналіст стрічки новин
На зарплати шахтарям обіцяють цього тижн…
Фото: Михайло Волинець, Facebook

З керівництвом "Центренерго" досягнуто домовленості про перерахування цього тижня понад 700 млн грн державним вуглевидобувним підприємствам для виплат зарплати шахтарям.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

Крім того, Міненерго забезпечило виділення додаткових коштів для зарплат шахтарям. Так, у грудні на ці цілі буде спрямовано ще близько 90 млн грн, які перерозподілено з інших бюджетних програм міністерства шляхом економії коштів.

"Закликаємо профільні профспілки до співпраці щодо максимально прозорого інформування працівників вуглевидобувних підприємств стосовно планових виплат. Так само закликаємо профспілки долучитись до контролю за виконанням принципу 80/20, згідно з яким, за рішення Кабінету міністрів, 80% всіх отриманих коштів керівництво шахт має спрямовувати саме на виплату заробітних плат шахтарям.

Нагадаємо, 9 грудня шахтарі Львівщини перекрили дорогу до міжнародного пункту пропуску "Рава-Руська" – понад 100 працівників вугільної галузі безперервно рухалися пішохідним переходом дорогою до Євросоюзу. Гірники протестують проти невиплати заробітної плати уже не перший день: 

Як відомо, шахтарям "Львіввугілля" постійно боргують зарплату, а видають її частинами. Через це гірники часто влаштовують протести, перекривають дороги та відмовляються виходити на роботу.

А 6 грудня на Донеччині знову страйкували шахтарі, бо борги із зарплати віддали не всім. Працівники шахти "Добропільська" держпідприємства "Добропіллявугілля" відмовилися спускатися до шахти, вимагаючи погашення заборгованості із заробітної плати.

Довідка: Восени Міненерго було додатково виділено з держбюджету близько 1 млрд грн. Вони надійшли на вугледобувні підприємства у повному обсязі згідно із запланованим графіком: близько 700 млн грн – у листопаді, 300 млн грн – у грудні.

У серпні поточного року на зарплати шахтарям було направлено понад 390 млн грн через перерозподіл видатків з іншої програми держбюджету.

Навесні цього року Міненерго також забезпечило виплату понад 830 млн грн на зарплати шахтарям шляхом наближення коштів за відповідною бюджетною програмою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme