НАБУ і САП завершили розслідування у справі брата скандального судді Вовка

Справу екс-співробітника Служби зовнішньої розвідки України, за сумісництвом адвоката Юрія Зонтова передадуть до суду

Редактор стрічки новин

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою щодо Юрія Зонтова, який є близьким родичем скандально відомого глави ОАСК Павла Вовка 18 листопада.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ.

Як зазначили у відомстві, стороні захисту відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта. Дії Зонтова кваліфіковані за ч.2 ст. 15, ч. 4 ст.27, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 190, ч.2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України.

У НАБУ нагадали, що за даними слідства, підозрюваний, спільно з іншим учасником злочину, за 100 тисяч доларів обіцяв через голову ОАСК "вирішити питання" з одним із суддів цього ж суду про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

"За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича. Також виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів (загалом понад 130 млн грн). У квітні 2021 року екс-посадовця викрили "на гарячому" та повідомили про підозру", – нагадують у відомстві.

У НАБУ також додали, що екс-посадовець є фактичним власником помешкання, де був вилучений предмет неправомірної вигоди. Однак ці відомості не вказані в його декларації за 2020 рік, так само як і готівкові кошти, які там віднайшли детективи НАБУ.

"Тому, у вересні 2021 року йому повідомили ще й про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку квітня цього року детективи НАБУ повідомили, що викрили "на гарячому" двох адвокатів, які обіцяли за 100 тисяч доларів та через голову ОАСК розв'язати питання з одним з суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

Одним із затриманих адвокатів виявився брат голови ОАСК Павла Вовка – співробітник Служби зовнішньої розвідки Юрій Зонтов. Під час обшуку у межах цієї справи були виявлені та вилучені чималі суми грошових коштів – 80 тисяч доларів (частина хабаря), 3 мільйони 700 тисяч доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів та 230 тисяч гривень.

Після цього ВАКС відправив Зонтова під арешт з альтернативою застави – 35 мільйонів 185 тисяч гривень.

20 вересня НАБУ оголосило про підозру екс-співробітнику Служби зовнішньої розвідки Юрію Зонтову, який є близьким родичем глави ОАСК Павла Вовка. Нова підозра стосується неправдивої інформації в електронній декларації. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme