"Нафтогаз" готується до зими в умовах запуску "Північного потоку-2"

НАК "Нафтогаз України" готується до проходження зимового сезону в умовах запуску російського газопроводу "Північний потік-2"
 

Журналіст відділу новин
"Нафтогаз" готується до зими в умовах за…
Фото: Еспресо

За словами голови "Нафтогазу" Юрія Вітренка, компанія має план дій для такого сценарію.

Про це він заявив в інтерв'ю, фрагмент якого оприлюднило видання "РБК-Україна", інформує Depo.ua.

За словами Вітренка, найгірший варіант – це повна зупинка транзиту російського газу через Україну та запуск "Північного потоку-2".

"Газу в Європі більше не стане, але при цьому у нас виникнуть технічні проблеми, і зросте ціна газу в Словаччині, де ми його купуємо", – пояснив голова НАК "Нафтогаз".

Він запевнив, що для такого сценарію у "Нафтогазі" моделюють різні сценарії.

"Скільки газу в підземці, коли його можна підняти, а коли в підземках обмежена потужність підіймати, який у нас видобуток, які обмеження, скільки газу потрібно взяти з труби, скільки – подати, і так далі… І плануємо, як пройти цей опалювальний сезон, зокрема, забезпечити потреби у газі всіх наших клієнтів", – додав Вітренко.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

14 жовтня американські ЗМІ повідомили, що президент США Джо Байден не має наміру запроваджувати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme