"Нафтогаз" поскаржився Єврокомісії на "Газпром"

НАК "Нафтогаз України" 21 грудня звернулася до Європейської комісії зі скаргою на зловживання російським "Газпромом" домінуючим становищем на ринку газу

Журналіст стрічки новин
"Нафтогаз" поскаржився Єврокомісії на "Г…
Фото: Газпром

Компанія звернулась з клопотанням проти "Газпрому" до Генерального директорату з конкуренції (Directorate General for Competition) з вимогою  вжити негайних заходів для нормалізації ситуації.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАК.

За словами голови правління "Нафтогазу" Юрія Вітренка, "Газпром" різко зменшив продаж власного газу на європейському спотовому ринку попри зростаючий попит та обмежує можливості інших компаній постачати додаткові обсяги газу в Європу і конкурувати з "Газпромом".

"Саме це є ключовою причиною кризи та рекордного зростання цін у Європі. Дії "Газпрому" є антиконкурентними та спричинили значні негативні наслідки для всіх європейських споживачів. "Нафтогаз" як один з найбільших покупців газу в Європі також зазнає збитки через ці зловживання. Відтак, ми просимо Європейську комісію належно відреагувати на порушення", – наголосив він.

"Нафтогаз" також звертає увагу Європейської комісії на низку конкретних зловживань.

Нагадаємо, станом на 21 грудня вартість газу у Європі на біржі вперше перевищила позначку у 2000 доларів за тисячу кубометрів. Аналітики вважають, що подорожчання газу пов'язане із погодними умовами в Європі, а також діями російської компанії "Газпром".

Читайте також: Росія морозить ЄС: Чому зупинка транзиту по газогону "Ямал-Європа" – добрий знак для України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme